climateprediction.net home page

hadsm3 slab graphics


Advanced search

Questions and Answers : Windows : hadsm3 slab graphics

AuthorMessage
TylerChris
Send message
Joined: Jan 14 07
Posts: 52
Credit: 284,001
RAC: 0
Message 29317 - Posted 27 Jun 2007 8:13:08 UTC

    Hi
    The graphics after phase one is completed get blacked out (a black globe on a black background).
    No other information is visible,the white oblong box
    (top left of the globe)that normally contains the words \'Climate prediction.net\'is empty.
    A restart cured the problem.
    Also the trickle before the zip upload was repeated some 46 times.
    A small portion of the message:

    007-06-27 07:35:51 [climateprediction.net] Sending scheduler request: To send trickle-up message
    2007-06-27 07:35:51 [climateprediction.net] (not requesting new work or reporting completed tasks)
    2007-06-27 07:35:56 [climateprediction.net] Scheduler RPC succeeded [server version 509]
    2007-06-27 07:36:02 [climateprediction.net] Sending scheduler request: To send trickle-up message
    2007-06-27 07:36:02 [climateprediction.net] (not requesting new work or reporting completed tasks)
    2007-06-27 07:36:07 [climateprediction.net] Scheduler RPC succeeded [server version 509]
    2007-06-27 07:36:12 [climateprediction.net] Sending scheduler request: To send trickle-up message
    2007-06-27 07:36:12 [climateprediction.net] (not requesting new work or reporting completed tasks)
    2007-06-27 07:36:17 [climateprediction.net] Scheduler RPC succeeded [server version 509]
    2007-06-27 07:37:37 [climateprediction.net] Sending scheduler request: To send trickle-up message
    2007-06-27 07:37:37 [climateprediction.net] (not requesting new work or reporting completed tasks)
    2007-06-27 07:37:42 [climateprediction.net] Scheduler RPC succeeded [server version 509]
    2007-06-27 07:37:51 [climateprediction.net] [file_xfer] Started upload of file hadsm3fub_a3z4_000471712_0_1.zip
    2007-06-27 07:40:30 [climateprediction.net] [file_xfer] Finished upload of file hadsm3fub_a3z4_000471712_0_1.zip
    2007-06-27 07:40:30 [climateprediction.net] [file_xfer] Throughput 23755 bytes/sec

    Also on restart the WU immediately sent out a trickle message as it has always done .Previously thought this was due to the server problems ,but perhaps now not.
    Sorry have no picture of graphics error.
    Hope this is of some use.
    Chris.
    ____________


    Aigar
    Send message
    Joined: Dec 12 06
    Posts: 1
    Credit: 14,178
    RAC: 0
    Message 29654 - Posted 21 Jul 2007 14:01:53 UTC

      I have the same problem (black globe on a black background) and restarting my PC does not help. This has been so for probably 3 months now. The CTRL + functions dont work and the globe is not rotating.

      Also around 10-15% the model starts over from the beginning. 3 times now I think. Every time it starts over the interface changes a bit (the sidescreen -with the Ctrl+ functions is now blue. Before it was also black). Like the program has updated itself or something -resulting in restart of model.

      I also tested with the OpenGL extension wiewer. And my only failure was the last one 2.1 (0% - 0/3). All before are 100%. Is this enough?

      I also get credits fine, but I dont think I have gotten a trickle yet.

      What could help on this matter? Maybe I should reinstall my Boinc. My current version is 5.4.11

      I really liked the rotating globe. I also dont know how I could change the wiews. When it worked I only saw the temperature wiew.

      Thanks for your help!

      Profile astroWX
      Forum moderator
      Send message
      Joined: Aug 5 04
      Posts: 1296
      Credit: 37,520,270
      RAC: 17,812
      Message 29655 - Posted 21 Jul 2007 17:59:32 UTC - in response to Message 29654.

        I have the same problem (black globe on a black background) and restarting my PC does not help. This has been so for probably 3 months now. The CTRL + functions dont work and the globe is not rotating.

        Also around 10-15% the model starts over from the beginning. 3 times now I think. Every time it starts over the interface changes a bit (the sidescreen -with the Ctrl+ functions is now blue. Before it was also black). Like the program has updated itself or something -resulting in restart of model.

        I also tested with the OpenGL extension wiewer. And my only failure was the last one 2.1 (0% - 0/3). All before are 100%. Is this enough?

        Your machine crashed three Models since December, the most recent with the infamous -107... error. It\'s often a graphics problem and might be solved with updated drivers from the vendor\'s site (documented in the READMEs).


        I also get credits fine, but I dont think I have gotten a trickle yet.

        Credits are awarded only upon receipt of Trickles at the Server.

        What could help on this matter? Maybe I should reinstall my Boinc. My current version is 5.4.11

        Hopelessly out of date. Uninstall boinc 5.4.11 with Windows add/remove, download boinc 5.8.16, and install.

        I really liked the rotating globe. I also dont know how I could change the wiews. When it worked I only saw the temperature wiew.

        Thanks for your help!

        Ctrl+function no longer works. Can be changed in Tasks tab/Show graphics.

        ____________
        "We have met the enemy and he is us." -- Pogo
        Greetings from coastal Washington state, the scenic US Pacific Northwest.

        Profile Iain Inglis
        Send message
        Joined: Jan 9 07
        Posts: 466
        Credit: 5,796,946
        RAC: 681
        Message 29685 - Posted 24 Jul 2007 0:07:16 UTC - in response to Message 29317.

          ...Sorry have no picture of graphics error...


          Hi Chris,

          Does it look like this?



          Iain

          PS As described elsewhere, an exit and restart of BOINC Manager returns it to its normal state.

          TylerChris
          Send message
          Joined: Jan 14 07
          Posts: 52
          Credit: 284,001
          RAC: 0
          Message 29695 - Posted 24 Jul 2007 16:01:08 UTC

            Hi Iain.
            Yes that is it exactly thanks.
            It does change if P for pressure or T for Temp.etc but still remains buggy till the reboot.
            Either get this one or the globe geophi describes here just pot luck :)
            Not one for the album but interesting to see.
            Cheers
            Chris.
            ____________


            Post to thread

            Questions and Answers : Windows : hadsm3 slab graphics




            Copyright © 2002-2014 climateprediction.net